Pralus pyramiden..

Här om dagen var jag hem till Mattias, där vi koppade lite olika sorters kaffe. Bland annat 2st Aricha #9, Aricha #17, Esmeralda Geisha, Kenya och lite annat. Trevligt som tusan var det, men vem skulle inte tycka det när man har kaffe som hobby.

Efter själva provningen testade vi chokladpyramiden från Pralus (ca pris 300 kr för 10x50g),  pyramiden finns även i mindre format (10x5g)
Pralus pyramiden innehåller choklad från följande länder/områden:
Jamaica
Indonesien
Sao Tomé
Trinidad
Venezuela
Vanuatu
Madagascar
Ghana
Colombie
Ecuador

Samtliga kakor ligger på 75% i kakaohalt och innehåller Trinitario-, Criollo-& Forastero bönor. Dock kunde vi inte se vilken choklad som var gjord på vilken böna, vilket är synd.

Till utlåtandet.

Väldigt "platt" smak, där endast 2 st sticker ut lite. En har viss arom av skumbanan, vilket är lite annorlunda. Men i det stora hela är det en flopp utan dess like. Dåligt conchad choklad där vi klart känner grynigheten i chokladen, som i sin ur gör att man har svårt att fokusera på chokladen i sig. Den är även dåligt förpackad i min mening, men endast vanligt "skrivarpapper" runt chokladen som gör att den lätt tar smak och kan bli fuktskadad. Det enda possitiva jag har om Praluspyramiden är att den är väldigt mild trots sina 75% i kakaohalt.

Men slutresultatet blir tyvärr:


Läs även andra bloggares åsikter om
, ,

Kommentarer
Postat av: jb

chokladen lät ju sådär...Kaffet hade varit spännande dock...Jag åker hem från Ö-vik på EM den 18:e finns det NÅGON vettig väg att ta runt Falun då??

2008-10-14 @ 22:13:55
Postat av: Linken

blir väl en sådär 20 mil i omväg... och tyvärr så är vi hos svärisarna den 18:e.

Men någon gång måste du ju ta dig hit eller förbi!

När du väl kommer hit så ska vi testa kaffe i massor!

2008-10-14 @ 23:00:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback