Datakrash...

För någon dag sedan havererade min dator. Eller rättare sagt så har Vista havererat, så jag har inte kunnat svara på mail eller uppdatera bloggen.
Ingen bokföring och inget spelande har det heller blivit.
Nu har jag i alla fall tankat över data från den havererade disken så att jag kan installera om den.

Windows Vista suger


Nytt jobb samma elände

När jag kom åter från pappaledigheten passade jag på att byta jobb, då jag tröttnat på alla möten, protokoll, paragrafer, direktiv och standarder som det jobbet innebar.
Något som jag inte räknat med var att göra en ny 5-årig handlingsplan med alla milstolpar, uppföljningsmöten och åtgärdslistor. Vilken miss!! Men, men det brukar inte ta med än 2 veckor att göra eländet sedan är det ur världen, eller i alla fall tills första uppföljningsmötet. D v s om 2 månader....., men det blir nog bra.

Annars är det alltid inspirerande att byta jobb tycker jag, då man får en kick och inspirationen flödar i massor. Dock är tempot så sjukt högt på dagarna att man är rätt matt när man kommer hem på kvällen, så det blir nog mer TV tittande nu är jag rädd.

Något jag aldrig slutat förundras över är hur ofta man haft en handlingplan med massor av alvarliga åtgärdspunkter, som fortfarande ligger där efter 1 år utan någon som helst planering eller uppföljning. Men jag brukar resonera som så att ju större soppa man hamnar i desto större chans har man att göra ett bra resultat.

Nu kan det tyckas att jag gnäller, men så är det inte . Jag visste att allt var eftersatt, men jag kanske inte riktigt såg vidden av det hela. Och andra sidan kanske jag tvekat till tjänsten om jag vetat... Jag kan inte heller skylla på någon annan än mig själv, då jag själv sagt jag till tjänsten.

Nu får det vara slut gnällt, jag har ett utmanande jobb och bra betalt till skillnad från många andra i landet som varken har jobb eller pengar.
P.S. Så har
SEB-s toppchefer beslutat om att dra tillbaka sina lönepåslag, så nu går VD'n tillbaka till svältlönen på 7 millar/år....D.S

Såg en grävling

Eller rättare sagt så höll jag på att köra på en grävling nu på kvällen när jag åkte hem från choklad- + choklad- & vinprovningen jag hade hos Rejlers idag när dom invigde deras nya kontor.

Trodde att dom sov på vintern, så jag trodde först att det var en snöklump som lossnat från stänkskyddet från en lastbil tills den började röra på sig... Tydligen kan dom ut och vandra lite på vintern också.

Har man råd att dissa kunder?!

Den frågan kan man ställa sig idag när det är lågkonjunktur. Visst jag vet hur det är med tidsbrist, men ett mail kan man väl svara på tycker man.
Så här är det.
Eftersom jag börjat att gjuta "egen" choklad så letar jag konstant efter bra råvaror som ska vara av typen ursprungs choklad eller Grand Cru som man också kallar det. Jag hittar med hjälp av Birgitta som driver
Mora Choklad  (lite av chokladsortimentet kan köpas via Café Ett's Webshop) en leverantör som har flertalet olika ursprungschoklader, men dom svarar inte ens på mailet när man ber om en prislista. detta fast jag lämnat alla företagsuppgifter i mailet.

Så grymt besviken!

Nu är jag väl ingen ärke ängel själv heller, då jag inte har fått till en "brochyr" på mitt sortiment fast det har efterfrågats. Dock borde den bli klar under morgondagen eller senast torsdag om allt vill sig väl...och då ska ni som efterfrågat den få den via mail som jag lovat.

Annars ser jag fram mot provningen jag ska hålla på torsdag. En stökig provning tror jag att det kommer att bli, då företaget som jag ska till har inflyttningsfest och provningen är efter maten. Vilket antagligen betyder att dom är lite dragna lagom till provningen. Att vi sedan avslutar med en choklad och dryckesprovning lär inte göra det hela mindre stökigt...., men det blir nog kul som vanligt.

Valrhona 2008 + kommande Amano provning

För ett tag sedan provade jag(och Mattias) Valrhonas årgångschoklad.
Sorterna vi provade (helt utam protokoll o.s.v) var:

-Ampamakia 2008 (Madagaskar)

-Gran Couva 2008 (Trinidad)

-Palmira 2008 (Venezuela)

Den enda som föll oss någorlunda i smaken var Ampamakia, men i det stora hela var i alla fall jag besviken på samtliga chokladkakor. Visst dom har snygga förpackningar, bra koncistens och bra form på bitarna(något som stör annars), men smakmässigt imponerar dom inte alls. I jämförelse med mina favoriter Domori är dom platta med aldelens för kort eftersmak.

Tyvärr är Valrhona inget chokladmärke jag prisar, men smaken är som baken.

Just nu väntar jag på ett paket med Amano frun
Gusto i Växjö. När vi provade Valrhonachokladen hade även Mattias med sig en Madagaskar från Amano(USA) som hade en skön fruktighet med tydliga aromer av söta russin. Den provsmakningen gjorde att jag inte kunde låta bli att beställa 4 olika från Gusto. Om allt går som det är tänkt så trillar dom in i veckan och jag känner redan hur saliven rinner...


Helt jävla otroligt!

I måndags var det dax att börja jobba efter lite mer än 8 månaders pappaledighet.
Dagen gick fort som tusan med nya arbetsuppgifter och möten i vanlig ordning.

På kvällen började lilla W gny och efter att Y kom hem från jobbet runt 22.40 spydde hon ner hela sängen, vi byter i sängen och tvättar av henne. Efter en stund i soffan med oss så lägger henne ner och hinner inte så mycket mer än gå ut ur sovrummer förens det var dax igen....
Så här håller det på hela natten, så efter 7 spy attacker i sängen var det dax att gå upp p g a att storasyster F vaknat.
Vi fortsätter dagen med att torka spyor och tvätta W, tvätta handdukar, mattor, sängkläder och fan vet allt.

Jag som hade sett fram mot att börja jobba och få lite vettiga rutiner och vuxen kontakt, men det sket sig.
Helt jävla otroligt!

Nu har hon (peppar, peppar ta i trä) i alla fall slutat att spy, men har istället skyhög feber. Kanske beror det på sprutan hon fick på BVC förra veckan vad vet jag....

Hittade
ett inlägg om kurer mot magsjuka, inte för att jag tror på så många men den med Ahlgrens bilar är värd att testa. =)

Läs även andra bloggares inlägg om , , ,