Barn och choklad, inte bra på kvällen.....

Som ni kan läsa i mitt förra inlägg så provade vi en del choklad hemma här igår och i efterhand borde jag om någon tänkt till lite före och tagit det mitt på dagen i helgen i stället.

Varför då tänker ni?

Jo det är nämligen så att choklad innehåller ett ämne som heter teobromin som ger en "kick" , dock  har det inte lika stark effekt på centrala nervsystemet som koffein har.  Men volym teobromin kontra kroppsstorlek på en dotter som är 2,5 år är en brutal anti-sömn faktor som man absolut ska tänka på, så vidare man inte vill ha en dotter som fortfarande är hyperaktiv kl 00.35......

Man lär så länge man lever! =)

Choklad leverans och en liten hemma provning

Idag kom min första leverans av choklad från Michel Cluizel, som är en fin kvalitets choklad från Frankrike, samt lite smaksatta "kakor" från Tyska Heilemann.

Eftersom det ska säljas gäller det att kunna sina produkter, så vi var tvungna att öppna några produkter.
Det fanns bland annat en trevlig provninigsask med varierande kakaohalt att prova, så den var ett givet val. Sedan föll lotten på en chokladkaka från plantaget Mangaro på Madagaskar, som för övrigt vunnit första pris på Salon Du Chokolat i Paris (sjukt god!)

Här kommer bilder på provade produkter:
image350image352

Nu väntar jag bara på att
Ondo-Media skall få lite tid att fixa med min hemsida och webbshop, sen ska det spridas choklad över landet! På sidan kommer ni att kunna läsa om choklad, kaffe, provningar, hantverket espresso, ladda ner provningsprotokoll för choklad samt kaffe, m.m. Som ni förstår så håller jag på för fullt att förbereda mig för att få en hemsida som kan erbjuda det mesta för den choklad eller/och kaffe frälsta.

Nu ska jag gå och lukta på chokladen igen....=)

Julens drycker och choklad, provning på Systembolaget

I dag var jag på en provning anordnad av Systembolaget som hette Julens drycker och choklad. Om det inte var för att vi fick prova två sorters glögg, skulle jag kallat den för starkvin och choklad för det var precis vad det var. Jaja, hur som helst så fick vi prova 5 st starkviner av det lite sötare slaget samt några olika chokladsorter. Hon som höll i provningen hette Carina Mian och var väldigt duktig på drycker och hur provningen av drycker gick till. Tyvärr var det en lite brokig blandninga av choklader och i min mening för lite choklad för att kunna prova dessa seriöst till dryckerna. Det går åt en del choklad till 5 drycker, så det var lite synd.

Att prova choklad och dryck tycker jag är en trevlig upplevelse som fler borde prova, dels för att det är kul men även för att jag tycker att folk i allmänhet borde "gå lite utanför ramarna" och  prova något nytt och intressant.

Gick provningen i lite benchmarking syfte, men när det gäller chokladen tycker jag att det inte gav något alls då jag själv känner att jag har mycket större koll på den. Men som vanligt ser och hör man hur andra gör och lägger upp sitt arbete, så alltid finns det något att lägga på minne och använda.

Det var garanterat inte den sista provningen jag ska gå på via Systembolaget, då dom är oerhört duktiga på drycker och dryckes provningar.

Länk till provningar på systembolaget:
http://www.systembolaget.se/TjansterEvenemang/Dryckesprovningar/

Länk till provningar på systembolaget i Falun:
http://www.systembolaget.se/TjansterEvenemang/Dryckesprovningar/DryckesprovningarDetaljer.htm?butik=2001

Call of Duty 4 : Modern Warfare

Jaha, då har jag gjort en liten web-order på uppföljaren till mitt favorit spel. Tycker själv att jag har stått ut länge nog nu, så det var väl dax. Att sedan priset var ca 400 pix i stället för 600 pix gjorde väl inte heller någon ting. Så nu är det väl bara att vänta...... Att det ska behöva ta sådan tid, det har snart gått 2 timmar sedan jag beställde och jag har fortfarande inte fått något i min brevlåda.... =) Den som väntar på något gott, väntar alltid för länge!

Undra bara när man ska växa upp och sluta med dataspel? Förhoppningsvis aldrig... skulle vara coolt om man satt på hemmet som halvsenil gubbe och svor över alla idioter som man spelar mot. =)

Är du kaffe beroende?!

Hittade en liten test på mitt favorit forum Riktigtkaffe.se, där man kan se hur beroende man är av denna underbara dryck!

Släng gärna in en kommentar med din poäng, och om du tycker att den stämmer!

Mitt Score:
image349

Länk till testet:
http://www.justsayhi.com/bb/view/how-addicted-to-coffee-are-you

Winnerbäck live

Igår tisdag var jag och sonen på Lars Winnerbäck i Västeråshallen i just Västerås. En spelning som jag tycker var bitvis seg, men ändå väldigt välgjord. Det är först på slutet med "Hugger i sten" som det blir något magiskt. När Lasse sedan kommer in och gör extra nummer för andra gången gör han och en kille på piano en helt underbart naken version av "Elden", som hör till det absolut största jag upplevt med Winnerbäck.

Bokföring kan vara riktigt..

..tråkigt, eller helt Ok om man har koll på det hela.

Ska nog ta det från början.
Det var en gång en pajsare som hette Linken. Linken blev kassör i en förening med några tusen medlemmar, men problemet var att Linken inte kunde ett jota om bokföring.
- Inga problem! sade styrelsen.
- Det här är hur lätt som helst! fortsatte dom

Sanningen är den att Linken inte tyckte att det var hur lätt som helst, utan att det gick an om man tittade på hur man bokfört tidigare år. Med andra ord visste Linken inte ett smack vad han gjorde, tills i måndags.

I måndags morse gick nämligen "Linkskrället" en kurs i bokföring med datorn som hjälpmedel, och den var kanonbra. En hyvens lärare med namnet
Erik Bredmar, som var bland det mest pedagogiska man kan hitta i ett så katastrofalt ämna som bokföring. Så nu kan Linken en del om konteringar, debet, kredit, likviditet, balans, resultat o s v. (i alla fall ett tag, en dag eller två...)

Nu ser Linken fram mot att ordna sin bokföring i firman, och att få till en vettig bokföring i föreningen också så klart.

Over and out, nu ska här bokföras......

Somnade vid ratten och vaknade brutalt

"vaknade med ett ryck bakom ratten, hjärtat slog frivolter i kroppen och jag slet brutalt ..." ha ha en cliff-hanger, läs vidare för att veta resten......

I går fredag var jag ner till NK för att dema lite espressomaskiner och Mauro kaffe igen, och kom i säng på tok för sent för att det skulle vara bra. Dagen började med att jag fick sitta och åka i 90 km/h hela vägen ner t o m på 110 väg. Vad är anledningen till detta då? Jo har precis köpt nya vinterdäck som måste köras in i 50 mil med en max hastighet av 90 km/h. ja ja nog gnällt om det.

Väl nere på NK var det struligare än någonsin innan jag kom igång, en massa vikarire då det var stort manfall bland ordinarie personal. Mina muggar var slut (fanns minst 1000 st när jag åkte därifrån sist) som förvarades i en kartong med mitt namn på. Skedarna var slut, låg i samma jävla kartong som inte ens gick att finna spår av. Efter en tids strul hittade jag muggar i butiken som jag lade beslag på så att jag kunde börja någon gång.

På vägen hem gick det kanon bra hem till janne bónin i Uppsala och vidare ända fram till strax före Gävle(ja ni läste rätt) då började jag bli lite små seg, så jag stannade på macken vid "Bro restaurangen" och köpte vatten och Red Bull för att piggna i, med eftersom dom 15-20 espressos jag dragit undr dagen inte hjälpt borde jag kunna räkna ut med arselet att en sketen Red Bull inte heller skulle ha hjälpt.

Strax efter Hofors nickade jag till en gång sedan en gång till, och då kände jag att nu är det dax att ta ett drastiskt beslut om jag ska hålla mig på vägen resten av resan hem.  Pang , så vaknade med ett ryck bakom ratten, hjärtat slog frivolter i kroppen och jag slet brutalt tag i ratten innan jag insåg att jag parkerat bilen med motorn i gång (tog ett klokt beslut starx före). Har nog inte blivit så rädd sedan lilla F fick feberkramp första gången och jag todde han skulle dö i väntan på ambulansen.

Nästa gång ska jag försöka sova lite bättre natten före,,,,,

Bredställ och whisky

Idag vaknade man med insikten att jag skulle fixat vinterdäcken för länge sedan, och som inte det var nog påminde min älskade fru mig om detta på ett väldigt tydligt sätt. När vi väl masat oss upp ur sängen och gjort oss i ordning var det bara att glida iväg till Sågmyra och A:s 3-års kalas, där vi lämnade F för fiska dam och stojj. Jag, älsklingen och W åkte vidare till Lager 157 och shoppade lite, innan vi for tillbaka till alla glada barnen som precis skulle till med fiskdamm.

Efter "hela havet stormar" eller barn kalas som vissa envisas med att kalla det, var det dax att fara hem. Hux flux så skulle F stanna hos sin kusin A, så jag, älsklingen och W fick fara  hem och mellan landada innan vi skulle vidare till Conny & Ulla. Efter mat och en hel del vin skulle Conny absolut häva i mig en whisky och för dom som inte känner mig kan jag säga att sprit som inte är genomskinlig är dålig sprit (brunt=föroreningar). Men med lite vatten och en skvätt Glenkinchie 10 Years (nr 70500 på bolaget), måste jag sägaatt det kanske är dax att omvärdera mina åsikter..... Efter god mat och trevligt sällskap fick vi lov att åka till Sågmyra och hämta  F då hon ville hem. 

Resan gick via Falun vidare till Bjursår, men där tror jag att allmän väg slutade. Halt så in i backen med 2 sladdar på vägen dit och en fru som tyvärr inte är helt van vid bakhjulsdriven bil, vilket resulterar i en adrenalin stinn världsmästare till bilförare i baksätet( d v s jag...). vid första sladden ropar jag. koppla ur, Koppla ur! för att slutligen skrika KOPPLA UR!!!!  och tilläggas ska nog att jag sade allt ihop på en och samma gång....
På vägen hem fick jag ett ultimatum att " vackert tiga" (fast med aningen starkare ord) eller gå hem, så jag valde det första.....

På måndag ska det köpas däck!