För oss som upplevde data spel på 80-talet...

En lite annorlunda film på spelet space invaders, klart värd att titta på!

96276-67

Cool grej....


Gör som det står, titta på filmen till slutet och titta sedan på skärmen.
Coolt.....

Klicka här!

Kul film

En hur rolig film som helst....

Sus

Garage planer

Mitt i all sanering av svamp, så planerar man även ett litet garage bygge. Anledningen till det är att jag är i ett desperat behov av ett garage, dels för att få in bilarna i men också för allt Skräp och skrot(som frugan säger), medans jag kallar det för bra att ha grejjor.

Det skulle även vara skönt att ha någon avsatt plats där man fick vara och grejja med lite olika projekt, och inte som nu när man får försöka att knuffa undan lite saker här och var för att få lite tillfällig plats.

Mer om storlek och utseende kommer..

Svamp under huset.....suck..... (Fannys rum del 2)

Jaha, då har det hänt lite igen då.
Nu har vi fått ur trägolvet, golvvärme kabeln, isoleringen och trossbotten. Och börjat med att gräva ur, så att det blir mer luft och samtidigt utrymme så att det går att ta sig fram under huset.
Som vanligt har jag haft min snälla pappa till hjälp med allt arbete. Det tar en enorm tid att göra allt som skall till i en renovering, och som vanligt har en tok som jag trott att det går fort som tusan att fixa till. Och inte är det bara jag som är tidsoptimist, utan även svågern som också har
bloggat lite om det ämnet.

I helgen har även sonen Tobias varit med och pysslat lite, när vi skulle rensa värmekabeln från "trådarna" som den var fästad i hönsnätet med.
Annars har det varit mycket skottande av jord som helgen har vikts för, och det blir en och annan släpvagn när det skall grävas ur 20-30 cm till på ca 50 m2.

Här kommer lite kort som visar hur vi skrider fram.

 Här har vi fått ur golvet, och hittat råttskit till förbannelse.

 Här är även golvet, isoleringen, värmekabeln och en del vindpapp ur rivet.

 Grävningsarbete pågår...

 Ett av alla lass med jord som vi kört bort.

Och sist men inte minst ett kort på svampen som växer under Fannys rum.
mer svamp

Ser hur vidrigt ut som helst, men den ska nog få ge sig för saneringskillens obarmhärtiga behandling.

Slut för denna dag/helg, men fortsättning följer....

Lite mer bra musik....

Här kommer ytterligare lite skön musik...

Timbuktu  
"The Botten Is Nådd"

Lars Winnerbäck  "I Stockholm"

Lite bra musik...

Tänkte visa lite grym musik (enligt mig):

Marit Bergman
"No Party"

Marilyn Manson "Fight song"

The Doors "Rider of the storm"

Thåström "Om black Jim"

The Smashing Pumpkins "Bullet with butterfly wings"

Lyssna och njut, det kommer mer!

Svamp under huset.....suck..... (Fannys rum del 1)

Då har vi gett oss på det andra rummet som har svamp under trossbotten, och det är Fannysrum (vår dotter) eller det gamla köket. Anledningen till att vi bryter upp golven är att det inte går att ta sig fram under huset, så därför måste vi göra en del skottning när golvet väl är borta.

Lite före, undertiden och efter bilder:

 Före

 Före

 Pågår

Fortsättning följer...

Svamp under huset.....suck..... (sovrum del 2)


Jaha, då var vi i full gång med att skotta ur under huset, för att få lite bättre cirkulation på luften, och för att eventuellt kunna ta sig runt underhuset. Det är inte helt lätt, då det är sprängt berg under huset, så vi får skotta och dammsuga så gott det går och vara nöjda att vi får bort något över huvud taget.

Lite bilder på skottningsarbetet:
 
 

Och så här ser svampen ut:
svamp 

fortsättning följer....

Svamp under huset.....suck..... (sovrum del 1)

Helt jävla otroligt!

Vi har fått svamp under huset, men som tur var är det inte äkta hussvamp. Igentligen skulle vi vara garanterade mot detta, då vi fick en avfuktare installerad  under grunden när vi köpte huset, för det var det enda sättet att förebygga svamp. Men nu så råkade vår avfuktare stanna och larmet som skall tala om när det är "för fuktigt" larmade inte. Anledningen till att vi upptäckte eländet var att det var som ett fint brunt damm på golvet (se bild), och då fattade min älskling direkt vad det var (Jag ville inte förstå!).

96276-52

Det mest tragiska är att det ena rummet som är angripet är vårt nyrenoverade sovrum, så nu var det bara att riva upp dom ny slipade och ny lackade trägolven.
Tänkte föra lite dagbok på hur det går med renoveringen, och börjar med vad jag och pappa hunnit i dag:
Före uppbrytningen:
96276-4996276-48

Golvet borta och sågspån/lera bortforslat:
96276-5096276-51

Fortsättning följer...

Scrapbooking i Karlstad

Jaha, då har man varit på sin första scrapbookingmässa som gick av stapeln i Karlstad. Snäll som man är så ställer man upp på sin fru och hennes firma(Pappersvinden) och följde med henne på mässa, det var en aldeles lagon mässa när man var utställare för första gången, tycker i alla fall jag då men älsklingen har säkert kunna tänkt sig större anstormning.
Hur är det då på en sådan mässa frågar sig säkert den som aldrig varit på en sådan, och här ska jag försöka beskriva enlig vad jag tycker:

- Dom andra utställarna som var där var jätte trevliga och hjälpsamma, lite av en stor familj som träffas lite då och då.
- Besökarna är till 99% av det kvinnliga könet, och den där enda procenten av män som var där var dom som var dit tvingade/övertalade av sina respektive (sågs oftast sittande på dom få stolar som fanns).
- Besökarna var också väldigt trevliga tycker jag, men vem är inte glad om man får åka på en mässa där det finns massor att köpa av det man gillar.

Så här såg vårt bord ut:
96276-47
96276-46

Det trevligaste var ändock boendet tycker jag, vi bodde på ett Bed & breakfast som hette "Birgittas bed & breakfast". Först var jag inte så förtjust i tanken med bed & breakfast utan ville bo på hotell, men älsklingen stod på sig som vanligt =). Det var ett trevligt hus i ett område nära centrum, och Birgitta som hade det var en jätte trevlig dam som serverade en helt underbar frukost.
Liten bild på vårat vindsrum:
96276-45


Flygbilder

Fick lite fina flygbilder av en polare, och där fanns en bild över den oerhört vackra Folkarbyn.
96276-44
Foto: Thomas Israels

Tänkte också visa upp en liten bild av vår sköna sjö Runn.
96276-47
Foto: Thomas Israels