Snickra till barnen kanske....

Hittade den coolaste grejjen jag set på länge på min vän Stenqvists blogg. En espressomaskin i träminiatyr, hur underbart som helst. Inte den simplaste Krups modellen, utan rejäla doningar!!!!!
Kolla in
länken för tusan gubbar!

Ännu en chokladprovning...

I helgen som var hade vi en liten provning här hemma. denna gång var T också hemma från skolan och var med och provade lite trevlig choklad.
Dagens provning bestod av en provask med 5 olika plantage choklader från Michel Cluizel, 2 smaksatta choklader (chili & ingefära) samt en vit från Heileman.

Sjukt gott och trevligt att prova choklad!
image354

Har även börjat styra upp W lite nu när hon fortfarande är formbar (3 månader)! =)
image355

Som jag har väntat.....

Idag kom äntligen mitt Call of duty 4: "Modern Warfare", efter 10 dagars eviga väntan (Elgiganten skrev 5-7 dagar).
Var det värt väntan undrar kanske ni eller så skiter ni blanka fan i inlägget över huvud taget, men det spelar ingen roll. Spelet var helt klart värt att vänta på, ett snabbt spel med bra grafik, snyggt och verklighetstrogna miljöer,

I morgan blir det lite onling spel..............

Underbar dag på jobbet!

Eftersom man har en så trevlig chef(som gärna bjuder på trevliga grejjor), så höll jag en chokladprovning för mina arbetskamrater och ett gäng konsulter som jobbsr hos oss i dag i går. Totalt var det 40 pers som provade choklad med varierande kakaohalt samt 2 olika plantagechoklader och till det hade jag även köpt en referenschoklad(Marabo mjölkchoklad). Efter att dom provat vilken kakaohalt dom gillade bäst var det dags för plantage chokladen, så att dom skulle få känna vilken skillnad det är att äta en ren plantage choklad jämfört med dhoklad som blandats med annan.

Precis som när jag stod och gjorde diverse espressobaserade drycker för ett tag sedan åt mina arbetskamrater var denna chokladprovning lika uppskattad. Det är sällan man får applåder på mitt jobb, så det är lite kul.

I nästa projekt jag ska få chefen att sponsra är en koppning av lite gott kaffe.....

Over and out!

Fick mig ett skott av frun (helt underbart)

Efter något som känns som en evighet var min älskade fru inte helt avvisande idag när det gällde att försöka behaga sin man. Utan tvekan sade hon idag ja på min fråga om hon kunde göra mig en espresso. Med några knappa instruktioner om rengöring, malning, tampning, primning, så fixade hon sitt första skott på Mauro de Luxe.

Betyget då? Hade jag gjort en så bra espresso första gången hade jag gjort kullerbyttor av glädje. Skottet var bra med fin crema, bra färg och god smak. En 6:a av 10 möjliga, där 1 är "smak av sur disktrasa" och 10  "en gång i livet upplevelse". Hur som helst så var den bättre än någon jag köpt på stan i Falun eller Borlänge, så frun borde lätt kunna kalla sig för barista eftersom dom gör det....

Hurra för min fru! Nu ska jag bara lära henne att skumma mjölk, sen kan jag beställa av henne!=)

Världens bästa barn

Idag har familjen varit på pappersvinden hela dagen, eller nästan hela dagen. Vi var ut på julskyltningen en stund också, men annars var vi där med barnen som var jätte duktiga och stod ut med att vara där.

På stan blev F lite rädd för tomten då hon visste att hon inte varit riktigt snäll(hon har varit rätt JÄTTE trotsig sista veckan), men vi smög förbi honom till henes stora lättnad. Annars var det mycket folk till och med för mycket folk, så det var därför det bara vart en kort vända på stan, då det var för drygt att gå med barnvagn och titta. Fyndade annars lite god tryffel från LaPraline med krokant i. Hmm, ska nog gå och hämta en.... =)

Vi har världens goaste barn, tycker jag!=)

Invigning med Kungen

I dag var jag på invigning av nya Elektrolux Home butiken i Falun och visade lite maskiner och bjöd på kaffe. Det var riktigt kul att demonstrera lite maskiner och kaffe på hemma plan och inte behöva åka 50 mil tur och retur, åka tidigt och komma hem sent som det blir när man ska ner till NK och dema.

Hela dagen har
Göran Gabrielsson  imiterat diverse personer så som , kungen, Sverker Olofsson, Carl Bildt; Göran Persson m fl. En ruskigt duktig imitatör som är riktigt underhållande och rolig också.
Sedan kom även Peter Siepen in en vända och pratade med lite folk. Han ska vara DJ på Banken(Restaurang & Nattklubb) i Falun under kvällen.

En kul dag med många trevliga människor som uppsakttar en bra och god kaffe. ;-)