Kaffe + Pappersvinden 4/7

Jamen visst är det så.

Pappersvinden har "Vindsröjning" med DT-tjejer på plats, massor med erbjudanden, rea på utvalda varor upp till 50% och en hel del härliga nyheter. För att kunderna ska få en ännu trevligare dag har DT-tjejerna(designteam) löpande demosar och make'n takes under dagen.

Själv så kommer jag att plocka med mig espressomaskinen, kvarnen, koppar, glas, osv för att åter bjuda alla trevliga kunder på lite espresso, cappuccino eller vad kunden önskar att dricka för kaffe.

Om jag hinner ska jag försöka gjuta lite choklad, men jag lovar inget.Håll koll på Pappersvindens inspirationsblogg för löpande information!

Välkommna!


Kakao och kakoa, stor skillnad är det

Idag har jag och döttrarna gjort chokladbollar och när vi ska till att ha i kakaon kommer jag ihåg att jag fick en påse av mamma och pappa som dom köpte på Dominimanska republiken.
Sagt och gjort så letade jag fram påsen och öppnade den. Shit vilken ljus kakao det var och inte bara det den var väldigt mild också. Nu är det inte ren kakao utan det är lite socker tillsatt i den(ser ut som råsocker), men smakmässigt så är det som att jämföra två helt olika världar. Eller som barnen uttryckte det:
- Mmmm, gott. Väldigt gott.
- Blä. Starkt, usch.
Sedan kan ni gissa vilken kommentar som hör till vilken kakao.

Stenqvist i Dalarna (kanske dax att börja blogga igen)

Jag har inte riktigt prioriterat bloggandet på ett tag, då det varit lite mycket att göra men lite bättre ska det nog bli framöver.

Hur som helst så är
Stenqvist hemma i Dalarna på semester en vecka och då passade jag och Mattias på att träffa honom.
Som vanligt kretsar 98-99% av samtalet kring kaffe, rosterier, kända personer i kaffevärlden, rostningsgrader, kaffe trender, olika bönor, bryggmetoder osv.

Mattias hade lite ...... och ..... som han ville att vi skulle tycka till om och vi var väldigt eniga om vad vi tyckte alla 3, men vad det var vi tyckte till om får Mattias själv avslöjja om han vill.

Sedan testade vi en massa espresso med olika extraheringstider och längd(volym i koppen). Riktigt intressant hur en Esmeralda som vilat ett(råkaffe) år blev god som espresso efter denna tid. Jag vet själv att jag provade den som espresso när den kom och tyckte att den var gräslig. Min favorit bland "hype espresso"/tredjevågen espresso är och förblir Aricha, ett fruktigare kaffe får man leta efter.

Efter en massa espresso så gjorde vi en avslutande lite koppning, men då var jag rätt nöjd redan efter allt testande av espresso.

Danne kommer "hem" till Dalarna senare i sommar och då ska vi försöka att få till ett "Dalajam" med lite kaffe intresserade snubbar/snubbor.

Sammanfattningsvis kan jag bara säga som jag brukar. Det är alltid gött att tjöta med kaffe folk.