Whisky och choklad

Bowmore 12 årTalisker 10årimage429 image430

Dessa två trevliga flaskor fick jag av min mor & far när dom kom hem från Cypern i måndags. Har tidigare avskytt all whisky, men har nog blivit vuxen nu(i alla fall äldre).
Nu tycker jag inte om all whisky, utan den lite mer rökiga typen som gärna får ha inslag av tjära också.

Denna typen av whisky lämpar sig väldigt bra till lite mörk choklad av god kvalite, som blommar ut väldigt fint tillsammans med eftersmaken från whiskyn.
Själv har jag provat Michel Cluizel's Mangaro & Malmö chokladfabrik's Peru till whiskyn, där Mangaron blev vinnare tillsammans med Bowmore.

Har du inte provat, så gör det!


Då var helgen slut igen

och jag hinner knappt fatta att det är måndag och dags att arbeta igen.

Hur kort helgen än blev så han vi i alla fall med lite trevligheter ändå.
Lite god Lambrusco till maten på fredag kväll och somna kl. 21!! Fy fan säger jag, sova bort första delen på helgen som en gammal pensionär i 85-års åldern.

Jaja, efter att få tagit butiken på lördagen var jag sugen som tusan att få något gjort när jag kom hem, men väl när jag kommit hem och ätit slog "paltkoman" och "smaskens suget" in. Jag öppnade en flaska vitt och sött bubbel, och till det en god vit choklad. Detta är en kombination som är så god! Min älskade fru tog lite körsbärsvin och en trevlig singelestate från Michel Kluizel istället.

Idag tog jag och ändrade lite på bryggmetoden när jag skulle göra kaffe. Har läst en del om det och tyckte att det var dax igen att prova. Vad är det för tok nu då kanske ni tänker? Och det är inte så märkvärdigt. Jag gör lite bakvänt bara för att få ett mildare och bättre kaffe bara.
Börja med att ta av locket på presskannan och tryck ner filtret i botten. Mal sedan kaffet och häll det uppe på filtret, sedan slår du på vattnet och låter det dra i 4-5 min. rotera kannan så att ytspänningen bryts och bönorna sjunker, dra sedan försiktigt upp filtret och du får ett milt och fint kaffe med betydligt mindre sump i.

Och dom vanliga bilderna så klart: