Yes, kaffejam Dalarna i morgon

Mmmm, vad kul det ska bli i morgon.

Kl. 10.00 är vi hos Hasse på Café Ett i Mora och har trevligt. Vilka är vi då? Jo, det är Hans Åhlström(café ett i Mora), Mattias Dellerhagen (Dellerhagen Coffee), Dan Stenqvist (Barista Malmö), Ameli (Hobby Barista & Dannes tjej) och så jag. (Tyvärr så kunde inte alla som vi villa hamed, men det får vi ta igen i sommar.)

Rapport och foton publiceras givetvis senare.

Nu ska jag plocka fram lite choklad och ladda inför morgondagen.

Läs även andra bloggares inlägg om 
, , ,

Dags att uppdatera er lite

Har haft lite mycket att göra ett tag, men här komme lite som hänt i alla fall.

Har varit i Stockholm på NK och demat maskiner & kaffe för
jbcoffeehouse AB, samt träffat Kaveh Azizian (som demade maskiner på John Wall). Kaveh var lika glad och trevlig som vanligt, hade jag vetat i förväg att han skulle dema maskiner i närheten hade jag tagit med extra Milko mjölk till honom. Varför då, undrar ni? Jo, han var nämligen med Milko och arbetade fram deras Lattemjölk.

Mattias har varit med på radion (Centralen/Radio Dalarna) och snackat kaffe du kan höra på inslagen HÄR(14:15 in i inslaget) & HÄR.

En del julgodis har vi också hunnit med att göra före julen och en del inspiration har jag fått från bloggen Amelias Café där jag hittade recepten på trillingnöt och Wienernougat. Båda var riktigt goda! Sedan var jag till min bror och såg när A gjorde Rocky Road och när jag läste att jb gjort samma sak var jag tvungen att testa och det var riktigt gott. Fast istället för att göra som orginalreceptet så blandade jag i 200 gr Fazer mjölkchoklad med 400 gr mörk choklad för att "ljusa upp den". Sedan vart det knäck med pistage nötter och lite gjutna mjölkchokladhjärtan.

Julafton utan fru fick jag uppleva också, då min älskade Y låg hemma i feber och halsont. Tyckte så synd om henne som inte fick se barnen när dom träffade tomtarna(vi var till både farmor & farfar och mormor & morfar) och öppnade paketen.

Läs även andra bloggares inlägg om  , , , , , , ,

Kaffejam Dalarna Winter edition 2009

Med lite tur får vi ihop ett kaffejam i dalarna före nyår, då Danne Stenqvist har rattat upp till Dalarna. Det är lite knöligt att få till det med arbete och släktträffar i mellandagarna, men förhoppningsvis löser det sig.

Antagligen blir vi hos Hasse på Caffé ett i Mora, annars blir det hos mig eller Mattias om det nu blir något....

Men jag hoppas verkligen att vi får till något.

Läs även andra bloggares inlägg om 
, ,

Chokladsnack i radion

I måndags var jag med i Centralen som sänds i P4-Dalarna och snackade lite choklad. Eftersom det bara rörde sig om 30 minuter, minus nyheter och en massa musik så han jag inte med just någon ting av det jag tänkt.

Jag hade dukat upp en hel del choklad som skulle tagit över 2 timma att testa om det varit en vanlig chokladprovning, men det blev en expressprovning utan dess like med flera sorter vi inte an testa. Förhoppningsvis lär det inte allt för förvirrat eller galet för er lyssnare.

Eftersom jag inte hunnit lyssna på inslaget själv så är jag lyckligt ovetande om vad jag sade(har teflonminne), men min älskade fru tyckte jag var duktig. (Tack älskling!)

Här är bilderna m.m. från radions hemsida:

Chokladprovning

Jennie Mörk och Stefan Lindkvist
Jennie Mörk och Stefan Lindkvist


Såhär i juletider tyckte vi att det var dags att lära sig mer om choklad. Vi bjöd hit Stefan Lindkvist som är väldigt kunnig på kaffe och choklad. Han lät oss prova choklad med olika procent och från olika länder, bland annat en med havssalt.


Vad innebär procenten?
 Hur smakar vildchoklad?
 Choklad med havssalt


Vi fick så mycket choklad att smaka på.
Vi fick så mycket choklad att smaka på.

Läs även andra bloggares inlägg om  , , , , , ,


Julpyssel

Älsklingen började pyssla med lite pappersvikning här om dagen, och fick mig lite intresserad, men jag tyckte att instruktionerna var lite krångliga. Vad gör man då? Jo man tar och utnytjar sina kunskaper i Autocad och ritar mallar som är exakta istället för alla handritade eländen som man hittar överallt på nätet.

När det var klart hittade jag en till häftig stjärna som jag testade att göra. Och givetvis vart även den omgjord och fixad i Autocad, så vill du göra några roliga stjärnor att hänga i fönstren eller i granen är det bara att klicka sig in på
Pappersvindens inspirationsblogg och tanka ner mallarna, samt läsa hur man gör.

Så här ser dom ut
Lycka till!

Läs även andra bloggares inlägg om  , , , ,

Chokladsnack i radion

Hör upp alle sammans!

Den 15/12 kl.11.00 ska ni sitta klistrade framför radion, samt att ni ska ha rattat in P4 Dalarna och programmet
Centralen med Jon Norberg och Jennie Mörk.

Varför då?
Jo, då ska jag ännu en gång titta in i radiohuset i Falun och jästspela en stund i etern för att prata choklad med Jon och Jennie 8inget kaffe denna gång). Tanken är att vi ska ha en liten trevlig "expressprovning", så att vi hinner gå igenom en hel del och lite till.

Mer kommer....

Läs även andra bloggares inlägg om  , , , , , ,

Kursledare

Här om dagen hoppade jag och Micke in som kursledare på en julkortskväll på Pappersvinden. Det var en ny upplevelse, då vi annars varit med och hjälpt till på diverse kurser. Nu fick vi förlita oss till våra egna kunskaper på området och jag tror att dom räckte mer än väl.

Det var i alla fall ett trevligt gäng som satt och stämplade, klippte, embossade och allt slutade i jättefina julkort.
Jag och Micke gick runt och hjälpte till där det behövdes, gav råd, höll glöggen varm och fixade med fika.

Det var nog inte sista gången vi hade kurs, för det var riktigt roligt.

Läs även andra bloggares inlägg om  , , , , , , ,