Gratis godis

Klicka här och anmäl dig till gratis godis!
Lite tävlingar och frågor mm som man svarar på och så får mangodis i ersättning.

Nam...

Handpackad choklad

Testade lite choklad från Guido Castagna här om dagen. Man blir glad när man öppnar dessa chokladkakor, kolla den fina "inner förpackningen", ett handvikt papper runt chokladen.



Läs även andra bloggares åsikter om
, ,

Fönstermontering i vardagsrummet

Nu har jag och min far fått in 2 nya fönster och bytt ut ett gammalt med fel storlek i vardagsrummet, så totalt 3 nya fönster sitter på plats.
Jobbet har gått skapligt bra förutom det sista fönstret där vi hittade en del dåligt timmer som vi fick lov att såga bort(suck och stön av stora mått, som fördröjde 3 timmar). Därav det stora hålet i väggen på "strålkastar bilden".

Det är lite roligt att jag och min far kan jobba ihop nu för tiden. För några år sedan var vi som hund och katt, dvs konstant oense om hur och vilken ordning vi skulle renovera/reparera.

Här kommer lite bilder på fönstermonteringen i vardagsrummet, som var en "bunker" tidigare., Lite roligt är att när vi rev upp båda hålen för fönstren så hamnade vi i den gammla svarta tavlan som setat på väggen sedan 1800-talet.
(För dom som inte vet bor vi i en fd. skola från 1800-talet)



Så här såg det ut innan vi sågade ner dom trasiga äppelträden och sågade upp för fönstren.

 

Dax att sova för kvällen                     Sista sågningen kvar i "bunkern"

 


Dax för montering av sista fönstret    Fönstret på plats(3,4 m takhöjd is the shit)

Läs även andra bloggares åsikter om , ,


Tack för kaffet

Måste bara göra lite reklam för Timbuktu & Dregen (Sveriges mest udda musikpar i mina ögon), som släppt en singel på TPB som heter "Tack för kaffet"


Måste bli en hitt! Jag gillar både Dregen och Timbuktu, som har egna stilar som dom tror på.



Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Ny choklad att prova

i dag fick jag hem lite ny choklad som skall provas. Nämligen en "Pralus Pryamide De's Tropiques" som är en 10x50gr trave med Grand Cru från:
Jamaica, Indonesien, Sao Tomé, Trinidad, Venezuela, Vanuatu, Madagascar, Ghana, Colombie och Ecuador



Längtar redan...

Läs även andra bloggares åsikter om
, ,

Made in Dalarna!

Mmmm, då visar vi vad vi kan i Dalarna då. =)

Igår rostade Mattias Dellerhagen dessa trevligheter för min och Görans räkning. 


Normalt gillar jag tyngre espressoblandningar typ Mauro DeLuxe, men just Arichan tycker jag är riktigt fin som "presskaffe" alternativt Aeropress.

Läs även andra bloggares åsikter om
,, , ,

Jag har tagit ställning!


Har du också anmält dig til domationsregistret?

Om inte, läs mer och anmäl dig via
http://www.livsviktigt.se/
Att ge liv när ens eget är över borde vara ett självklart val!

, ,

Göra egna praliner

Efter att ha kollat i lite material efter Formex och efter att ha testat diverse praliner har jag börjat fundera på om jag inte ska börja att göra egna praliner. En pralin för mig är något gott som verkligen smakar t ex blåbär. Tycker idag att massor av praliner som säljs har på tok för dåligt med smak, så därför har jag börjat att fundera.
Många funderingar är det...

(Jag har placerat min blogg i
Falun på bloggkartan.se är din placerad?)

Madagaskarprovning genomförd

I onsdags genomfördes äntligen den provning som jag tjatat så om. Riktigt kul att jag hittade 8 olika sorter från Madagaskar. Nedan ser ni bild och lite information om chokladen vi testade.


Märke, namn, kakaohalt, vikt:Ca pris:
Domori, Madagaskar, 70%, 75 gram 44 kr
Malagasy, Mora Mora, 73%, 85 gram 50 kr
Malagasy, Sambirano, 75%, 85 gram 50 kr
Olivier, Madagascar, 65%, 100 gram 55 kr
Michel Cluizel, Cru de Plantation Mangaro, 65%, 100gr47 kr
Valrhona, Manjari, 64%, 75 gram 36 kr
Guido Castagna, Lacri Blend Madagascar, 76%, 100gr50 kr
Vanini, Madagascar, 70%, 75 gram 42 kr

Vi testade alla sorterna blint(upp och ner samt omblandat) för att vi inte skulle ha någon förutfattad mening. Detta för att vi testa flera av dessa tidigare var för sig och hade en uppfattning om dessa.

Så här såg det ut när vi började:


Våra favoriter blev:

Domori, Olivier och Vahlrona i nämd ordning.
Övriga choklader har också sina tjusningar, men har inte samma fruktighet när man jämför med t ex Domori.

Efter lite choklad- och kaffeprovning(
se här) som vi hade blir det lätt rörigt...


Liten Kenya koppning

I onsdags var Mattias förbi och testade lite choklad(se här) och därefter testade vi 4 olika Kenya kaffen som Mattias hade rostat på sin Diedrich och tagit med sig.
Vi testade:
Kenya - Gethumbwini AB (Mercanta)
Kenya - Kitamaiyu AA (Mercanta)
Kenya - ????? AA (Trebocca)
Kenya - Gethumbwini PB (Mercanta)

Alla fyra är riktigt bra Kenya kaffen som har en angenäm doft av svarta vinbär när man doftar på bönorna som växer enormt vid malningen. Mattias som är "syranörd" tyckte att han rostat kaffet lite för mörkt, men jag som älskare av den lite mer mörkrostade typen tyckte att det var bra.

Min favorit vart bönan från Trebocca, som hade en otrolig eftersmak, samt Gethumbwini Peaberry med sin fina smak.

Mattias väger uppFärdigt för malningKenya Gethumbwini Peaberry

 
Bryggning påbörjadMattias skummar av ytan efter att vi dragit ner kaffetSnart är det dax....


Efter att Mattias åkt var det bara att ta plocka ihop...

, , ,, ,

Glädjekällor

Här får ni min och fruns versioner av glädjekällor.
Frun (och jag) tycker om inspirerande trädgårdar med foto möjligheter, Att frun  sedan kan scrappa dessa är ännu mer inspirerande för henna.
Jag är betydligt mer smalspårig, jag tycker om en god kopp kaffe.
Vill ni se fler av min frus inspirerande "alster" gå in på
Pappersvindens inspirationsblogg

Mera praliner

Här hemma testas det praliner på löpande band. Vissa är riktigt bra, andra bra och vissa rena besvikelser. Men så är det med tycke och smak..

Här kommer i alla fall dom pralinerna vi testat sedan sist.

 

Melon/marsipanPäronApelsin

 
CassisVilda bär Amaretto

Jordgubb/champagneLingonLakrits

 
Bolivia(vild choklad) Balsamico/mynta  Calvados


ChampagnehjärtaCognacHavtorn

 
MandelnougatVanilj  Dundret

Café AcapulcoGrand MarinerIrish Coffée

 
Viol  

Kaffedrinkar

Här om dagen trillade det ner en liten överraskning i brevlådan. En trevlig liten bok av "zoegas Ola" innehållande 23 recept på kaffedrinkar.

Ska ta och proa några framöver. =)

Så här der den ut:


Madagaskar..

I morgon tar äntligen min väntan på "Madagaskar provningen" slut. Då ska det testas diverse trevliga chokladkakor med ursprung Madagaskar. Den syrligaste och godaste chokladen jag vet, en choklad som alltid levererar, en choklad som alltid får en att "fån flina". Fick jag välja en choklad för resten av livet skulle det vara en från Madagaskar.

Drar ett inlägg med lite bilder och kommentarer i morgon.=)


Tangentbordstest

Idag testade W. 1 år mitt trådlösa HP tangentbord.

Här pågår test av funktionstangenterna & sifferdelen.

Testresultat: 4/5 (flärparna på undersidan ville inte sitta kvar vid blandade små glädjehopp, därav resultatet 4)

Konstiga ord..

Parrhesia

Något som borde vara vanligare. Speciellt i politiken tycker jag.

Vad betyder parrhesia då?

Parrhesia är en verbal aktivitet i vilken en talare uttrycker sin personliga relation till sanningen. Han är öppen och rättfram. Han ser sin utsaga som en plikt för att genom denna förbättra situationen för och hjälpa andra människor. Det han säger är inte trivialt eller ofarligt. Genom att säga det han säger riskerar han sin egen ställning. Han väljer att tala sanning istället för att ljuga eller hålla tyst. Han tar risken att förlora vad han har istället för att tänka på sin säkerhet. Han väljer kritik snarare än smicker. Han säger vad han anser moraliskt riktigt att föra fram snarare än agera i ett snävt egenintresse eller tillåta sig vara moraliskt likgiltig.

Med andra ord skulle man lite enkelt säga sanningssägare. Så får man väl antagligen inte göra..., men det skiter jag i!

Mitt nya motto kanske...=)


Fredagens praliner

I dag testade vi vidare på pralinerna. Tycker att det är lite dåligt med smak på många. Men några är riktigt goda!

Äpple/kanelBlåbärÅkerbär

 
MoccaMandarin  Mango

HallonHjortronMarachino

 
Punsch  

Dagens favorit var:

Äpple/kanel

Dagens favorit pralin

Just nu har jag sjukt mycket choklad och praliner som ska provas här hemma. Ett I-lands problem utan dess like, eller vad sägs om choklad från Madagaskar, massor av choklad från Formex samt en hel "pizza kartong" med praliner från Norr. Närmare bestämt 41 olika sorter av mörka, ljusa och vita.

Varför all denna choklad?!

Madagaskar chokladen är helt av personliga själ, då jag älskar landets choklad med sin syrlighet.

Varuproverna från Formex, för att bredda utbudet av olika chokladprovningar och hitta ett bredare utbud av kvalitets choklad att sälja.

Pralinerna för att hitta pärlorna till provningar och presentaskar. Dagens favoritsmak av Kaktus/ingefära, Baileys, Kardemumma, Passion och Rabarbär föll på den syrliga och fruktiga Passionspralinen. En överaskning var kardemummapralinen som var god, men hade eftersmaken mot sig.

Baileys
Kaktus/ingefära
Kardemumma

 
Passion
Rabarber
 

Dagens pralin


Alla 41 pralinerna kommer att lägas upp här som ögongodis undan för undan....

Bäbis stadiet är över.....

Igår började minsta tjejen att gå på riktigt, så nu känns det som "bäbis stadiet" verkligen är över.
Hon tog sin första riktiga promenad helt utan vidare. En sträcka på ca 12 meter.

Riktigt kul att se hur hon utvecklas vår lilla tös.

Videon till Metallicas "The Day That Never Comes"

Här får ni Metallicas nya video:


8:25 min riktig hårdrocks video....

AC/DC "Rock 'N Roll Train"

Såg på jb's blogg att AC/DC släpper nytt album.



Klicka på bilden nedan så kommer du till hemsidan och får lyssna på 1.a låten "Rock 'N Roll Train" från nya Black Ice.


Madagaskar provning!

Eftersom jag är sjukt förtjust i choklad från Madagaskar och så även Mattias ska vi ha en chokladprovning med enbart olika märken från Madagaskar. I dagsläget har jag hittat följande åtta märken och sorter med choklad från Madagaskar:


•·           Olivier Madagascar, 65 %

•·           Malagasy Sambirano, 75 %

•·           Malagasy Mora Mora, 73 %

•·           Domori Madagaskar, 70 %

•·           Vanini Madagascar, 70 %

•·           Michel Cluizel Cru de Plantation Mangaro, 65%

•·           Guido Castagna, Lacri Blend Madagascar 76%


 För den oinvigde kan jag säga att choklad från Madagaskar är enormt syrlig och kraftig med en lång eftersmak.
Me like!! =)


Dagens cappuccino

Blir så fascinerad av hur snygg en kopp cappuccino kan vara. Inte gör det direkt något när dom både ser goda ut och smakar fantastiskt.

Så idag tänkte jag "bjuda på en kopp"

 

 

Dagens latte art: Rosetta


, , ,

Heaven's on fire

För någon dag sedan ropade frun:
- Kolla himlen, skynda dig ut med kameran!

Och det var riktigt snyggt, det såg ut som det brann på himlen.


Fast i Poliskontroll

Igår när jag skulle till Rättvik hamnade jag i en poliskontroll. SUCK!

Jag låg bakom en husbil som höll 70 kh/h på en 90 väg, så när det blev fri sikt laddade jag på och drog förbi. Toppade väl runt 120 någonting när jag var förbi, då plötsligt en polis steg ut i vägen framför mig och vinkade in mig.

Shit tänkte jag, då var det böter igen då samtidigt som jag funderade på om jag skulle bli av med körkortet. Men som tur var var det blåskontroll det var frågan om.

Poliskontroll, Foto: Chris Maluszynski/Scanpix
Bild: svt RAPPORT

Polisen slänger fram alkomätaren och ber mig blåsa och när mätaren piper slutar jag blåsa. Givet trodde jag åter igen att det var nog (har hänt flera gånger). Lätt irriterad ber polisen mig att blåsa tills han säger stopp....
Och med min vanliga tur så var ena halvljuset trasigt, så då klev det fram en bilinspektör som gjorde flygande besiktning på bilen med en polisrapport om krav på åtgärd snarst möjligt.

Måste säga att jag ändå tyckar att polisen gör ett bra jobb som är ute och kollar fylla på lördags förmiddagarn.

Tatuerade barn

Här om dagen tatuerade vi våra barn igen. Nu går det att tvätta bort, så det låter hemskare än vad det är.

Frun hade en
tatueringsdyna hon köpt på Pappersvinden som vi tatuerade barnen med,


                            Så här cool blev 1-åriga W med sina tatueringar.

Ny design på bloggen

Var inte nöjd med den förra designen på bloggen, så idag beslöt jag mig för att lägga ner lite tid på att få den som jag ville.

Har tagit bort en hel del kategorier, så nu finns enbart kategorierna som du kan klicka på i headern.
(Jag har inte hunnit peka om alla inlägg ännu, men kommer att försöka)

Hoppas att den nya designen faller er i smaken!

/Linken

Vinn smycke!

Hittade en tävling på en blogg hur du kan vinna ett smycke.

Klicka på bilden så kommer du till tävlingen.


Lycka till!

Grym sida på internet

Då vi införskaffat oss en GPS har vi börjat att titta på Geocaching. Eftersom jag vill lägga ut en egen cach för andra på en riktigt intressant plats, så letade jag lite info om den på nätet och det var då jag fann sidan!

http://www.inspektionsverket.se/

Är 3 killar som inspekterar gammla byggnader, industrier, gruvor mm. För mig som älskar sådant var det en underbar upptäckt, hoppas att ni ska gilla den också!


, ,