Whisky och choklad
Dessa två trevliga flaskor fick jag av min mor & far när dom kom hem från Cypern i måndags. Har tidigare avskytt all whisky, men har nog blivit vuxen nu(i alla fall äldre).
Nu tycker jag inte om all whisky, utan den lite mer rökiga typen som gärna får ha inslag av tjära också.
Denna typen av whisky lämpar sig väldigt bra till lite mörk choklad av god kvalite, som blommar ut väldigt fint tillsammans med eftersmaken från whiskyn.
Själv har jag provat Michel Cluizel's Mangaro & Malmö chokladfabrik's Peru till whiskyn, där Mangaron blev vinnare tillsammans med Bowmore.
Har du inte provat, så gör det!
Hallå där!
Long time no hear! Hoppas allt är bra. Tänkte bara tipsa om den odödliga klassikern Laporaigh (helst cask strength) som är en härlig explosion av rök och torv och allt som de lyckats få in i de små härliga dropparna.
Kom förbi på en kopp om du är i krokarna!!