Böntest "Natura Equa"
Caffè Agust, Natura Equa (jbcoffeehouse).
Mitt första ekologiska, Fairtrade mm kaffe, som är en riktigt mörkrostad 100% arabica blandning.
Den kräver att jag kör kvarnen med en malningsgrad som i vanliga fall skulle vara lagom för turkiskt kaffe för att få en extraktionstid på 25 sekunder för 3 cl espresso.
Kaffet/creman har en liten aning karamell i doften och ger en halvtunn crema, men inte katastrofalt tunn.
Ett kaffe som smakar kraftig och Intensiv med viss bitterhet och syra som blommar ut i stor fruktighet med socker i. Den har en lång och kraftig eftersmak.
En perfekt eftermaten espresso eller som jag tycker, i en cappuccino med lite socker i där sockret och mjölken får fruktigheten och kaffet att blomma ut i en underbar smak.
Det som var riktigt kul med detta kaffe var att det var den största mängden pärlbönor jag någonsin skådat i en kaffeblandning.(pärlböna till vänster jämfört med vanlig "Flat bean" till höger)