Det rullar på!

Sitter sent på kvällarna och skriver diverse offerter på Chokldprovningar och julklappspaket för tillfället, riktigt kul om man får lite snurr på verksamheten...

Hoppas!!!!

image348

Grafisk profil av Ondo

.. hemsida och logga håller jag på att få till firman. Har lagt beslag på domännamnet http://www.kaffeochchoklad.se/ till firman och fått prov på min logga av helt suveräna Ondo Media som består av svågern Micke och kollegan Anders.
Dessa killar är djävulskt bra och håller förbannat bra priser som dom själva skulle ha sagt det.
Kolla in deras sida.


image347

Tänkvärd eftermiddag

I dag var jag och tre kollegor till metropolen Ludvika(ironisk) och lyssnade på ett litet inspirations föredrag av proffessor Lars-Eric Uneståhl som är guru inom stress och mental träning. En äldre herre som jobbat för diverse landslag, med stor erfarenhet.
Bitvis var det lite osammanhängande då han inte verkat förbetett sig så där väldigt mycket, men han fick ändå fram budskapet i det han sade.
Han pratade bland annat om:


  • Vikten av att lära sig att slappna av för att kunna prestera.
  • Vikten av återhämtning
  • Vikten av att sätta upp mål.
  • Behovet av problem, problem gör att vi utvecklar oss. Problem är possitivt!
  • vikten av att reflektera över vad man gjort.
  • Gör din framtid attraktiv

Som ni förstår var det mycket på en och samma gång, men något ska väl fastna...


NK Demo

Då har jag gjort min första demo på NK, vilket var riktigt kul. En massa trevliga människor som ville prove en god espresso, macchiato eller cappuccino gjord på Caffé Mouros underbara Mauro DeLuxe.

Väldigt många beklagade sig över att dom betalat dyrt för en dålig kaffe på fiket efter att dom smakat på en kaffe hos mig som jag bara fick beröm för, vilket är riktigt roligt att höra av en espresso glaning som jag.
 
Många människor är riktigt intresserade av hantverket espresso och maskinerna jag visade. Jag blev glatt överraskad av att det var så många äldre som hade intresse för just espresso, och ställde många bra frågor.
Det betyget som jag blev mest stolt över var en dam som bröt på utländska som efter en espresso och där efter en macchiato sade "Helt underbart kaffe du gör, nu behöver jag inte åka hem till Italien för att få en bra caffé" Va, vilket erkännande. Beröm av en Italienska!!
Träffade även ett antal amerikaner, som var på besök i råkalla Stockholm. Ett intressant folk som är väldigt öppna och pratsamma.

Förhoppningsvis är janne på jbcoffeehouse AB nöjd med min insats och fortsätter att anlita mig på dessa uppdrag.
Nu väntar jag bara på nästa vända som blir den 16/11 (tror jag).

Mot NK för demo

Ja, då har jag putsat, polerat och diskat alla grejjorna som jag ska ha med mig i morgon till NK för att demonstrera lite espressomaskiner från Ascaso och B.F.C. samt kaffe från Caffè Mauro. Ska bli riktigt roligt tycker jag, samtidigt som det är lite pirrigt också. I går funkade det inte als att skumma mjölk för mig, så det blev lite panik ett tag tills jag insåg att jag höll kannan fel. Jag hade total kaos innanför pannloben, och "skummade" upp 4 liter mjölk innan jag tog och tänkte till, för att inse vad jag gjorde för tabbe. Sedan var det lungt, som tur är.

Nu ska jag packa ner allt i kartongerna och försöka få lite sömn.
Önska mig lycka till, eller ännu bättre kom för bi och ta en shot med mig så ska ni få en god espresso på Mauro DeLuxe. =)

(Rapporterar hur det gick sedan.)

Kusiner på besök

Idag var mina brorsdöttrar med hit och åkte 4-hjuling.
Kusin S i full fart:
  

Kusin L i full fart:
  

3 kusiner tillsammans F, L & S:
96276-346

Dax att leva upp till givna löften

Har tidigare här på bloggen utlovat fler bilder på W, så här kommer bland annat bilder på henne.

   

Och så några på F:

  

Chokladprovning en liten vardagslyx

Igår fixade jag lite vardagslyx till damerna i familjen(dottern och frun), med lite gott att äta och en liten spontan chokladprovning.
Lilla F såg ut att vara i paradiset när jag plockade fram chokladkakorna och började bryta bitar. Go som hon är härmar hon sin pappa och luktar på chokladen, ska ha den bruten för att höra på hur den låter när den knäcks och se snittytorna, för att slutligen mumsa i sig den. Jag och älsklingen testade även lite Marsala vin till, vilket jag tyckte var en riktig höjdare.
Nu var det inte en "Grand Cru" provning, utan en enklare med choklad som  kan inhandlas i "vanliga" affären(inget "by Konsum") men som väl duger för att kunna känna skillnader i smak osv. En fördel till är att en sådan här provning går loss på ca 100 kr, jämfört med ca 250-400 kr om jag skulle handla lite bättre sorter i choklad affären.
 

Måste även få göra lite reklam för en kanon bok jag köpt :
Choklad : fakta, historia, passion : Guide för chokladälskare
av Khodorowsky, Katherine , Loisy, Oliver de
 
En av få riktiga fakta böcker jag hittat i ämnet choklad, som annars är fulla i en massa kladdiga och vidriga recept.

Hu-va vad sugen jag blev, nu går jag och smaskar lite choklad....=)

Höst i människobyn(Folkarbyn)

För ett tag sedan var vi ut och gick i byn, och tittade på alla fina färger som är. F hittade även en hel del blommor som blommade ännu till hennes stora glädje.

Lite höstbilder från byn:
 

F:s "Heffaklumpsskog":


Kul och lite elakt

Läste ut den lilla citatboken nu på lunchen och måste bara publicera 2 av dom bästa i hela boken.
Först ett lite elakt, men kul citat.

Om du tycker att din chef är korkad, tänkpå att om han inte vore det skulle inte du ha kvar ditt jobb.
 - Albert Grant


Och så ett riktigt kul citat.

Börja dagen med ett leende så har du det avklarat.
 - W.C. Fields


KUKA hade årets grej!

I förra veckan var jag på mässa i Göteborg för jobbets räkning och där var en av utställarna robotleverantören Kuka, som i min mening hade den absolut häftigaste montern. Säger bara det att berg- och dal banor kan slänga sig i väggen!

Här har man tagit den största industriroboten som finns att få tag i och kastat på 2 st riktiga berg- och dalbanestolar. Till det har man gjort 5 olika programeringar där nivåerna på åkturen går från "Nybörjare" till "Extrem" med garanterade G-krafts påkänningar. En hur cool upplevelse som helst vill jag lova.

Tyvärr hade jag lite brådis och endast mobilkameran med mig, men nedan ser ni 2007 års coolaste "nöjesfält".

96276-326

Bowlingseason has started!

Då har bowlingen dragit igång igen, och det vanliga gänget (Larsa, Conny, Evert och jag) är med i laget "Inte så lätt" som nu för 6 eller 7 vändan är med i City bowlings Metroploliga. I dag var det omgång 2 och första för mig, så det var lite pirrigt att spela för första gången sedan i våras då förra omgången slutade.
Sesongens pinsammaste gjorde jag direkt genom att nästan direkt kasta rakt in i bommen, då banan var lite konstig och bestämde sig för att rensa då jag kastat klotet. Efter att ha fått styrk i match 1 & 2 vann vi med marginal den 3:e mot "Rakställarna" och fick i och med det oavgjort(1p för match 1, 2p för match 2 o s v).

En herre att beundra är denne, då en annan tycker att det är svårt som det är att kasta vanligt.
BackwardsBowler.jpg 

Cliff-hanger trenden

Ingen kan väl ha undgått det senast inom reklam, radio osv med så kallade cliff-hangers. Några som är experter på detta är Adam & Gry i radion på mornarna. Man bara måste stanna kvar vid den där j..la radion för att höra slutet eller något avslöjande.
Inte nog att man blir utsatt för det dagligen på radion, nu har även frun börjat med eländet på
bloggen!!
Men det som är lite kul är att det finns så många nyfikna människor.

Jag vet vad hon har börjat med, och det kommer att ta tid, kraft och uppoffringar för oss alla. Men bra blir det med....

ha ha, nu har jag också gjort det. En satans cliff-hanger!

Tjing!!

Hej och hå eller är det vice versa?!

Ja, man vet varken ut eller in längre. Livet som småbarnsförälder är mycket hårdare än man minns, att det ska vara så svårt att glömma det som är jobbigt, när det är så lätt att bli på mind...

Som ni förstår så hinner jag inte blogga som tidigare, utan plockar nu av min dyrbara lunch rast för att få några ord här.

Håller på att läsa en liten "citatbok" just nu, och måste bara skriva ett här.

Tjingeling!

"Jag visste att jag var full. jag kände mig sofistikerad och kunde inte uttala det."

-Okänd