Hatar....

Hatar att var så himla hjälplös!!!!

Min lilla dotter på 2 år fick för andra gången feberkramp (inom en månad) och efter det blir hon helt "medvetslös" (okontaktbar, ingen regelbunden andning)så det är bara att åka ambulans till lasarettet.

Väl där har hon piggnat på sig relativt snabbt, men tiden som hon är "dålig" känns som en hel evighet.
Tydligen är det "helt ofarligt" med feberkramp, men varför ökar ambulansen farten och kör med sirenerna på när hon inte blir kontaktbar.
Det är lite jobbigt som förälder att sitta i abmulansen och se när hon "försvinner" och ambulanskillen vänder sig till föraren som i sin tur ökar farten och slår på sirenerna samtidigt som killen bak hos mig febrilt håller på med syrgas, aktiv kylning (baddar kroppen med vatten) för att få ner tempern, samtidigt som han försöker få mig att vara lugn. HATAR...

Får olika besked av läkarna om hur vanligt det är, hur länge det kan pågå, hur man skall bete sig vid anfall och hur länge barn kan drabbas av dessa kramper. HATAR...

Att man är helt hispig hemma när dottern har feber som pendlar fort upp och ner i temperatur (som är den utlösande faktorn för feber kramp). Detta är också anledningen till att jag sitter och bloggar mitt i natten, för vi törs inte sova båda samtidigt (jag och min fru) utan vi sover i skift. HATAR....

Ett stort tack till all underbar personal på barnavdelningen och ambulanspersonalen på Falu lasarett, ni är hur underbara som helst. Ni är dom bästa på att ta hand om stirriga föräldrar och sjuka barn som finns!!  TACK!

Inte ett att starta eget...

Det tar tid att få sin firma registrerad,men den som väntar på något gott....
Till slut fick jag namnet "Lilla Kaffe och Chokladhandeln", utan något tillägg typ "i  Falun" som dom absolut ville att jag skulle ha. Suck och stön!

Att sedan få tag på dom inventarierna som man vill ha är en tung uppgift, det går mer än ett mejl på en produkt man vill ha. Först hittar du det du vill ha hos någon annan, sedan skickar du brev till dom och förhoppningsvis talar dom om var man skall vända sig, annars är det bara att fortsätta. Sen är alla firmor inte så snabba att svara heller, man undrar om dom ens är intresserad av nya kunder, medans andra är hur snabba och bra som helst.

Just nu letar jag leverantörer, en djungel utan dess like med många mejl till tillverkarna runt om i europa, för att få tag på återförsäljare i Sverige. Allt för att slippa handel med andra valutor. Och andra sidan kan det vara värt det för att kunna hålla priserna nere.

Nu ska jag försöka få tag på en kollega i Borgholm (Chokladhuset) som varit jätte snäll, och delat med sig av sina erfarenheter kring att driva en choklad affär.

Underbara bilder...

Här kommer några fina bilder från Irene Müller.

     

För den som vill se fler bilder av Irene Müller är det bara att klicka HÄR.

Lite vårbilder på min dotter och vårt hus.

Hade tänkt att anmäla intresse till bygglov för att se om dom skulle vara intresserade att fixa om en del i vårt hem, så jag tog kameran med mig ut och fotade lite på huset (och dottern).

 En liten vy från baksidan av vårt hus.

 Och en liten vy snett framifrån.

Och lite bilder på dottern och dom rådjur som hon ville leka med. =)
   

Äntligen har jag fått min Unico Splendor och Demoka M-203

Här kommer ett litet uppacknings kollage, där jag packar upp min nya skönhet.
Det var inte så lång leveranstid på espressomaskinen som jag var rädd för att det skulle vara, det tog kortare tid än vad
Kaffegrossisten angav att det skulle ta.
Nu hade en liten dröm gått i uppfyllelse, jag hade nämligen fått en riktig espressomaskin med E-61 bryggrupp och värmeväxlare! Livet är underbart! Nu behöver jag inte sitta och vara avundsjuk på dom andra som surfar runt på Riktigtkaffe och snackar espressomaskiner mm.

 Här är kartongen med skönheten i.
 Med stor förväntan öppnade jag kartongen..
 Se vilken skönhet som dolde sig i kartongen.
...och lite portafilter, stamper och blindfilter.

 En liten närbild på ena emblemet.

Efter uppackningen och lite putsande var det dags att prova mitt nyförvärv, även om jag inte fått kvarnen som jag beställt fick jag en ganska skaplig espresso.

Så här trevligt blev det när jag även fått min kaffekvarn från Kaffemaskinen.

Kaffehörnan

Här kommer ett litet prov på en enkel espresso som jag gjorde en underbar Capuccino på....

Unico_5