Milkos nya Lattemjölk

Jag hade förmånen att få testa Milkos nya "Lattemjölk "när jag stod på Gastro Nord i veckan. Det som var extra kul är att Kaveh som var med i montern är den som hjälpt Milko med denna mjölk.
 image417
(Det som var extra kul är att Daniel som också var med i montern är den som hjälpt Arla med sin "Baristamjölk".)

Hur var den nya Mjölken från Milko då? Riktigt bra om jag får säga själv.

Jag tog mig friheten att plocka med mig en liter Milko Lattemjölk hem från mässan för att göra en test hemma i lugn och ro. Till min hjälp hade jag min underbara Bezzera Domus Galatea och en 0,5 liters Motta kanna.

Vad skilljer dessa "kaffe mjölker" åt i stora drag?
Hållbarheten: skiljer avsevärt, då Milko har 40 dagar mot Arlas 14 dagar.
Fett halt: Milko håller 1,5 % och Arla 2,6 %.
Milkos mjölk är kravmärkt vilket Arlas inte är.
Jag vet inte vad Milkos mjölk kommer att kosta i butik, men skulle tro att den blir lite dyrare när den är ekologisk.


Jag testade båda mjölkerna kylskåpskalla, skummad samt i en Cappuccino.
Kall mjölk:
Milko: lätt doft och smak av grädde
Arla: rundare och lite fetare i smaken
Att skumma:
Ingen märkbar skillnad, då jag tycker att båda är lika lättarbetade.
Varm mjölk:
Arla:
skillnaden i fetthalt känns på skummet.
I Cappuccinon: känner ingen som helst skillnad

Slutsats: Mitt personliga val av "kaffe mjölk" kommer att hamna på Milko av tre anledningar. Dels har den en lägre fett halt, men framför allt att den är ekologisk och har en brutalt lång hållbarhet.
 
Milko Vs Arla
 
Kaveh Azizian som hjälpt Milko med deras nya Lattemjölk.

Dagen efter Gastro Nord

Har funderat lite under dagen som gått över alla trevliga människor jag träffat, alla duktiga kaffemänniskor som kom förbi, mina otroligt trevliga och duktiga kollegor i montern, osv.

En sak är i alla fall helt säker. Att få möjligheten att stå så på mässan med alla dessa duktiga och trevliga kollegor, besökare mm är bland det roligaste jag gjort. Att stå med Kaveh och Daniel i en monter full med kaffe och kärlek till espresson är något som jag sent kommer att glömma, antagligen aldrig.
Det som imponerar på mig mest är att dessa stjärn baristor som fanns i montern samt alla som kom förbi är så otroligt ödmjuka när dom kontinuerligt lär ut denna underbara konst som hantverket espresso är. Heder till er alla!

Det var riktigt kul att få träffa Anna Maria från Mauro, som inte heller var fy skam bakom spakarna på Promac maskinerna.

Att få vara med och testa den nya latte mjölken från Milko var också en höjdare, då det inte är allt för många som hunnit med att testa den ännu. Den kommer för övrigt att släppas i butik under v.19 om jag inte minns helt fel.

Jag tack kunderna för en helt underbar dag och jag tackar jb, Kaveh, Daniel och Anna Maria som gett mig ett minne för livet!

Som vanligt var kameran med, så här kommer en driva bilder:

Många fler bilder finns på
min Flickr

image411 image412 image413 image414 image415 image416

Gänget på Gastro Nord

Slänger upp en bild på oss som var i jbcoffeehouses monter på Gastro Nord på onsdagen då jag var där och gästade.
image410
Från vänster: Daniel, jag, Anna-Maria, jb och Kaveh.

Slänger upp lite mer bilder och text i morgon om denna underbara dag med dessa otroligt sköna personer.

Tack och gonatt!

Gastro Nord till veckan..

...och jag ska vara med!
I alla fall på onsdag, då jag ska vara med i jb's(janne bonin) monter och klämma massor av goda DeLuxe shots som vi bjuder mässdeltagarna på. Vilka underbara människor ska jag lära av då? Jo, förutom jb så ska DC (Daniel Chomieniec) och Kaveh Azizian vara i montern och leverera espresso, cappuccino, latte mm.
Detta är några av Sveriges bästa baristor, så förväntningarna är stora och kameran är laddad så ni kan vara lugna för att det ska fotas!
Förutom herrarna är det en Italiensk dam från Caffe Mauro där också.

På onsdag är vi "Men in black"!


Åhh om det ändå vore onsdag.........

Motljus foto

Något jag alltid fascinerats av är solnedgångar i motljus. På vägen hem igår passade jag på att stanna några mil utanför Göteborg och tog några bilder. Tyvärr hade jag "reserv kameran" med mig, så alla blev inte jättebra....

Men här kommer några:
  

Tjänsteresa med ny espressomaskin, koppning och barbesök

I natt kom jag hem efter 7,5 timmar bakom ratten. Var jag trött? Kanske, men mest var jag ivrig att komma hem med min nya Bezzera Galatea Domus med rotorpump. En underbart vacker espressomaskin med fast vatten anslutning.

Det hela började med att jag for förbi jb(janne bonin / jbcoffeehouse) och hämtade min nya maskin och en del kaffe. Efter en titt på nya lagret och en trevlig pratstund så drog jag vidare till Stockholm och Kaffekompagniet, där Martin väntade på mig.
Hos Martin vankades det en koppning(kaffe provning) med lite olika prover han hade. riktigt trevligt var det och två sorter provade vi också som espresso. Båda var blandningar med stor syra så med lite socker i var dom riktigt fruktiga och bra. Jag shoppade några Aeropress också, så den ska jag prova att brygga med i helgen.

Lite bilder från koppningen på Kaffekompagniet:

image404 image405 image406

Till veckan får jag mina rördelar för att ansluta espressomaskinen med, så fram tills dess får jag fuska med vattendunk...

På vägen hem idag tog jag vägen över Falkenberg, där jag slank in på The Lounge för att testa lite espresso och eventuellt morsa på DC bakom maskinen. Tyvärr var Daniel (DC) ledig(dom erbjöd sig att ringa efter honom), men jag fick chansen att testa "Nightdriver" som han körde på barista cup. Jag beställde den som en vanlig enkel tillsammans med en macciato. Jag tyckte att den var sådär(jag gillar klassisk Italiensk espresso typ mauro De Luxe med chokladtoner). Precis innan jag skulle resa mig och gå, kom hans mor(tror jag) med en kort(ristretto) variant så som Daniel vill att den ska dras. Den gillade jag betydligt bättre, då en tydlig syra kom fram med lite mera bett.
The Lounge är ett enormt snyggt och charmigt ställe, så om ni någon gång är i krokarna runt Falkenberg tycker jag att ni absolut ska ta er till stora torget och the Lounge för en fika eller något annat trevligt att äta eller dricka.

Kaffekompagniets hemsida igång

Såg att Martin fått igång hemsidan nu, en snygg och stilren hemsida i min mening.
Kolla in den här:
www.kaffecompagniet.se