Choklad- & kaffeprovning

I morgon ska vi(jag, Mattias & förhoppningsvis Göran) äntligen prova Årgångschokladen från Vahlrona. Sedan ska vi även testa mina egna chokladkakor som jag ska börja sälja. För tillfället har jag 6 sorter med bl a en vildchoklad från Bolivia, Madagaskar, Vit med högre kakaomängd, 3 Grand Cru (criollo) chokladkakor (mörk-, grädd- & mjölkchoklad).

Får vi tid över blir det lite koppning av kaffe också, har några sorter hemma för tillfället som blev över från choklad- & kaffeprovningen jag hade för SSAB förra veckan(sedan brukar Mattias ha något med sig också).

Blir väl något inlägg om det också när jag får tid...

Lite sidor för barn som målar

Vår största tjej F har en passion för att färglägga och jag har hittat dessa sidor med bilder att skriva ut.
Den första har temat Disneys prinsessor:
Nästa är en sida som har bilder för nedladdning i png-format, den sidan har massor av kategorier du kan att välja bland.

Har du någon annan att rekomendera? Lämna i sådant fall en kommentar med länk!

Snart är 8 månaders pappaledighet över..

Nästa vecka är det dax att gå tillbaka till jbbet igen, lite tungt att ställa klockan varje morgon blir det.
Det jag kommer att sakna mest är våra fika stunder, det är så kul att sitta och fika med småtjejerna.
F pratar och pratar medans W sitter med tindrande ögon och trycker i sig. Dom är så olika våra tjejer (undra vem som brås på mig...).

Något annat jag kommer att sakna är våra små sagostunder, det är så mysigt att sätta sig med tjejerna i knät och läsa en saga eller Bamse tidning så länge det varar (W har lite svårt att inte riva i boken/tidningen).

Men det ska även bli skönt att få gå tillbaka till jobbet igen, då vi bor aningen avsides blir det inte att man kommer iväg så mycket och träffar andra vuxna.

Men som sagt var tevliga kaffestunder står högst på listan....

Sista veckan ska jag toknjuta!!

Test EKO-kaffe + Los Lajones från Dellerhagen

För ett tag sedan var jag och Mattias till Kaffebönan i Borlänge för att prova ett ekologiskt automatkaffe som Kaffebönan tagit fram. Jag var där på uppdrag av min arbetsgivare SSAB Tunnplåt som önskat sig ett ekologiskt kaffe till alla sina automater som står överallt i anläggningen, hytter och matsalar. Mattias var där på uppdrag av Kaffebönan som ville ha hans åsikt om kaffet.
Både jag och Mattias har provat en tidigare variant av kaffet som vi provade, men då tyckte varken jag eller Mattias att det var ok. Något som man ska tänka på när det gäller automatkaffe är att det blir väldigt annorlunda i automaten mot om man koppar det. Varför då undrar mångar, jo det beror nämligen på den oerhört korta bryggtiden som är i automater, vilket kräver ett betydligt kraftigare kaffe för att inte få en blaskig kopp i slutändan.

Nu när jag testade kaffet tyckte jag att det hade en bra fruktighet i automaten, men att det var för "vattningt". Jag hade önskat att man tillsatt en fyllig Brasil eller liknande, men det danska rosteriet dom jobbar mot var inte så intreserade av att ändra i blandningen. Nu hade man ändrat rostprofilen istället så att det var mörkare rostat än tidigare, vilket gjorde helt andra smaker i koppningen. Tyvärr kunde vi inte testa det i automaten denna gång, men med smakerna i koppningen tror jag att det ska bli riktigt bra som automatkaffe.Efter koppningen och en del snack drog vi iväg och käkade lite för att sedan avrunda hemma hos Mattias med kaffe.
Mattias hade rostat en högväxt Los Lajones (Graciano Cruz, Panama tror jag) som han drog i pressbryggaren. Gott med drag av Biloya tyckte jag. Jag fick med mig en påse hem för att testa vidare. (Dock tror jag att Biloya draget beror på att Mattias hade kört det tidigare i kvarnen.)

Nu har jag testat den och jag gillar verkligen detta kaffe, det är ett kaffe som inte spretar utan det har en ren och elegant kaffesmak ("clean" är ett "nörd ord" jag känner för att skriva) med en rejäl sötma. Kanske en aning grape, men inget som stör tycker jag. Bönorna doftar svagt kryddigt och grädde. En helt underbar böna att gå och tugga på (en skada jag har Mattias att tacka för), ingen beska utan bara ren underbar kaffesmak i munnen.

Eftersom jag dricker en hel del kaffe med kakor till (pappaledig) så har jag saknat ett riktigt kaffe som smakar just kaffe, nu har jag hittat det. Jag drog den även i Aeropressen och där kom verkligen grapefrukten fram (brrr) vilket får mig att rysa i hela kroppen... Jag anser att "singlar" ska drickas i presskanna då man verkligen känner elegansen i kaffet, drar man dom som espresso blir dom så syrliga att käken drar ihop sig och kryper in i bakhuvudet. Ryser vid tanken....

Läs även andra bloggares inlägg om 
, , , , , ,

Bröllopsresa...

Efter ca 5 år är det dax för vår bröllopsresa. Y började prata om det förra veckan och idag var vi iväg till resebyrån för att "bara kolla lite". Men efter att ha kollat lite på Sicilien (älskar italien), Kap Verde så hamnade vi till slut i Phuket, Thailand.
Och som vanligt när vi bara ska kolla lite så slutar det med att vi slår till, men det ska bli så skönt att få åka iväg med bara älsklingen och mysa.

Lite bilder från hotellet:

Läs även andra bloggares inlägg om 
, , ,

Dagens goda gärning

Idag skulle jag och barnen till svärföräldrarna med släpvagn och för att skruva lite på bilen.

Hur som helst så på vägen dit blev jag tvungen att stanna för att bussen svängde ut på vägen från en hållplats. När jag åker förbi ser jag i ögonvrån en liten flicka som står och storgråter på hållplatsen. Lite lätt fundersam åker jag vidare (bilar bakom), men beslutar mig för att vända. Sagt och gjort, backandes och krånglandes på smal väg, mycket snö och släpvagn vände jag och åkte tillbaka. Vände igen och stannade slutligen vid hållplatsen, där flickan fortfarande står aldeles söndergråten. Jag kör ner rutan och frågar vad som hänt och om jag kan göra något.

Det visar sig att flickstackarn åkt några hållplatser för långt (på landsbygden innebär det flera km), men att hon fått tag på pappa som (jobbade 3 mil bort) skulle komma och hämta henne. Jag ber henne att ringa pappan och fråga om det var ok om jag och flickorna körde henne hem. Efter att ha pratat med pappan och gett honom mitt nummer så är det ok att köra hem henne. Flickan blev riktigt glad och pappan ringde senare och var oerhört tacksam för hjälpen.

Om mina flickor hamnar i nöd hoppas jag också att det ska komma någon vettig person som inte är sjuk ihuvudet och hjälpa dom!

Fotoutmaning

Läste på Ankis blogg och antog utmaningen.Så här var utmaningen:
* Gå in i mappen Mina bilder (Bilder heter den om man har 2007-paketet).
* Gå till den sjätte mappen och välj sedan den sjätte bilden i den aktuella mappen
* Släng upp bilden på bloggen och skriv något om den
* Utmana sex andra personer och länka till dem, samt tala om för dem att dom är utmanade

Men jag gör som Anki, den som läser detta får anta utmaningen själv om man vill.

Skapat av Anki: Fotoutmaning

Ny design på hemsidan

Har länge tittat på den, men inte orkat tagit tag i det. Dels för att jag inte kan det där med HTML och hemsidor riktigt och sedan har jag inte hittat någon riktigt snygg mall som jag ville ha. I och för sig så har jag inte letat så där väldigt mycket, men jag hittade till slut en som jag moddade om lite efter egna behov.

Här kommer ett litet prov.