Liten Kenya koppning

I onsdags var Mattias förbi och testade lite choklad(se här) och därefter testade vi 4 olika Kenya kaffen som Mattias hade rostat på sin Diedrich och tagit med sig.
Vi testade:
Kenya - Gethumbwini AB (Mercanta)
Kenya - Kitamaiyu AA (Mercanta)
Kenya - ????? AA (Trebocca)
Kenya - Gethumbwini PB (Mercanta)

Alla fyra är riktigt bra Kenya kaffen som har en angenäm doft av svarta vinbär när man doftar på bönorna som växer enormt vid malningen. Mattias som är "syranörd" tyckte att han rostat kaffet lite för mörkt, men jag som älskare av den lite mer mörkrostade typen tyckte att det var bra.

Min favorit vart bönan från Trebocca, som hade en otrolig eftersmak, samt Gethumbwini Peaberry med sin fina smak.

Mattias väger uppFärdigt för malningKenya Gethumbwini Peaberry

 
Bryggning påbörjadMattias skummar av ytan efter att vi dragit ner kaffetSnart är det dax....


Efter att Mattias åkt var det bara att ta plocka ihop...

, , ,, ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback